Бициклисти са Пала прешли 2.800 километара и стигли у Москву

JP Putevi Brcko

Трочлана екипа Бициклистичког и планинарског клуба “Јаворина” са Пала стигла је 23.јула у Москву и тиме успешно завршила бициклистичку експедицију под називом “Хвала и слава Русији 2019”.

 

Бициклисти Мирослав Клачар, Дражан Кусмук и Вук Соковић су се на захтевни пут до главног града Руске Федерације дуг 2.800 километара упутили 6. јула испред Храма Сабора Светог архангела Гаврила у Палама како би изразили захвалност руском народу за помоћ коју је пружао и пружа Србима, а на самом почетку свог пута посетили су и Бели Манастир. Бициклирајући дневно по 150 километра паљански бициклисти прешли су преко Хрватске, Мађарске, Словачке, Пољске, Литваније, Летоније и Русије.

У Москву су, како кажу, стигли без икаквих проблема током путовања кроз седам земаља, а путовање су им највише отежавале јаке кише као и изразито високе температуре, али вођени мотивом путовања све су храбро издржали. Бициклисти су и након доласка у Москву истакли да су захвални свима који су им помогли у реализацији пута, а велику захвалност дугују Градској управи града Источно Сарајево, општини Пале, Олимпијском центру “Јахорина” и многим спонзорима из Пала и Источног Сарајева.

Њихово путовање бициклима до Москве организовано је уз помоћ Представништва Републике Српске у Москви и шефа Представништва Душка Петровића, града Источно Сарајево и општине Пале, који су им помогли у реализацији путовања. Мирослав Клачар, Дражан Кусмук и Вук Соковић из Москве се враћају авионом, што им нико неће замерити имајући у виду захтевност њиховог подухвата.

Извор: срби.хр

MD MONTEL