Полиција у Италији ухапсила српског бегунца: Мафијаш пао због омиљеног сока!

JP Putevi Brcko

Италијанска полиција ухапсила је у спектакуларној акцији Сафета Алтића (43), Босанца пореклом из Србије за којим се годинама трагало због умешаности у организовани криминал, укључујући везе са мафијом и фудбалским намештаљкама. Према писању италијанске штампе, скровиште овог окорелог криминалца и нарко-дилера одале су лименке газираног сока, који обожава да пије!

Опкољен
Алтић је одраније познат полицији по сарадњи са италијанском мафијом, а био је оптужен за силовање и трговину дрогом. Широј јавности је постао познат након скандала који је избио због намештања утакмица у италијанској Серији А. Према писању портала Теленорд, последњих година скривао се у Шпанији, одакле је недавно побегао након што је рањен у једној сачекуши. Италијанска полиција добила је информацију да се вратио у Италију и да се скрива у граду Марасију, где му је поставила заседу.

– Српског осуђеника кога су се многи плашили због веза са поџемљем и трговином дроге, парадоксално, издале су лименке сока који воли да пије.

У 20 сати претходне ноћи агенти на терену добили су потврду да је Алтић у једној од кућа када су видели станодавца који је ушао у њу са кесом пуном лименки – пишу медији.

Алтић није одмах ухапшен. Одлучено је да се у акцију крене сутрадан.

– Када су полицајци упали у кућу, бегунац је покушао да побегне скочивши са зида високог више од три метара, али је пао у шаке агентима који су били опколили кућу. Изгледа да је Алтић одраније имао повреде рамена и веома упадљиву рану на глави коју је највероватније задобио у сачекуши у Шпанији, одакле је недавно побегао. Из тог разлога након хапшења је пребачен у затворску болницу у Марасију – наводи Теленорд.

Нашли пиштољ
Против Алтића се водило више истрага којима руководи заменик тужиоца Окружне дирекције за борбу против мафије у Ђенови Федерико Маноти. Након хапшења полицајци су претресли кућу у којој се скривао и пронашли пиштољ, али и ухапсили брачни пар који му је био домаћин.Досије
трговина дрогом
силовање
ношење оружја
везе с италијанском мафијом
намештање фудбалских утакмица

Порнићем уцењивали Луку Тонија
Алтић је широј јавности постао познат након скандала који је 2012. потресао италијански фудбал. Како је писала Газета дело спорт, тадашњи нападач Лација Ђузепе Скули, који је иначе унук Ђузепеа Морабита, озлоглашеног боса мафије у Калабрији, заједно са Алтићем је покушавао да уцени чувеног нападача Луку Тонија, који је у то време играо за Јувентус. Полиција је пресрела Скулијев разговор са Алтићем у којем коментаришу фотографије на којима је Лука Тони наводно са неколико малолетних проститутки. Наводно су преговарали о намештању меча Лацио-Ђенова, који је требало да се одигра.

Извор: република.рс

MD MONTEL