Од сутра нова акција појачане контроле возача

JP Putevi Brcko

Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводиће од сутра до понедјељка, 5. августа, на подручју Српске појачану контролу учесника у саобраћају са акцентом на контролу прекорачења брзине и возача на присуство алкохола, дроге или психоактивних лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.

Из МУП-а је саопштено да су резултати четвородневне акције коју су њихови полицијски службеници спровели од 18. до 21. јула показали да је број ових прекршаја изузетно велик.

Тада је евидентирано 5.180 прекршаја прекорачења прописане брзине кретања возила и 822 возача код којих је утврђено присуство алкохола.

Статистика МУП-а Српске показује да је само овог мјесеца у саобраћајним несрећама погинуло 16 лица, а најчешћи узрок била је неприлагођена брзина, док је у августу прошле године у саобраћајним несрећама погинуло 25 лица.

Да би био прекинут овај негативан тренд, МУП Српске још једном апелује да се учесници у саобраћају, нарочито возачи, придржавају законских прописа, те да неодговорним понашањем не угрожавају своје и животе других учесника у саобраћају.

MD MONTEL