ПИРОЋАНЦИ ОДУШЕВИЛИ СРБИЈУ ОВИМ ХУМАНИМ ГЕСТОМ: Пола града похрлило на шишање на отвореном, а све са намером да помогну болесном дечаку од 13 година!

JP Putevi Brcko

Пироћанци који су данас прошетали централним градским тргом испред Дома културе, по цени који су сами изабрали, добили су фризуру од професионалних фризера, а сав новац који је сакупљен отићи ће за помоћ у лечењу 13-годишњег Немање Цветковића који болује од малигног тумора.

Пиротски фризери су по 3. пут организовали хуманитарно шишање, а за разлику од претходних акција, овог пута изашли су из својих салона, те су фризирали и шишали пролазнике на отвореном.

Једна од иницијаторки акције Радмила Ђорђевић каже да се пролазници радо одазивају и седају на столице.

„Данас је учествовало укупно 14 фризера, неки се смењују који због других обавеза не могу цео дан, а неки од нас ћемо бити овде до вечерас, докле год имам муштерија. Одазив је добар, преподне је била баш гужва, они који нису били упознати са акцијом били су баш изненађени и радо седају на столицу“, каже Ђорђевићева.

Акцији су се придружиле и шминкерке, које исцртавају децу по лицу, али и жене окупљене око Фејсбук групе Маме Пироћанке, које продају ручно умешене колаче и друге посластице.

„Мало нас је ветар саботирао док смо шишали, али нас је време генерално послужило. Привлачили смо пажњу и музиком, девојчицама смо плете плетенице. Задовољни смо прилозима који су људи оставлили“, рекла је фризерка.

„Прва акција је била прошле године за нашу колегиницу где смо скупили доста новца за њену терапију. Успешна је била и друга. Докле год има муштерија, ми ћемо радити, док не падне мрак“ – рекла је Ђорђевићева.

Импровизоване фризерске столице и столове, као и струју, позајмили су од Дома културе, а са оваквим видом удруживања како би помогли суграђанима не намеравају да стану, и како, додаје фризерка, све колеге су сагласне да се одазову позиву и наредни пут.

Извор: Курир.рс/ЈужнеВести

MD MONTEL