Служен парастос у МЗ Крбети

JP Putevi Brcko

Код споменика у МЗ Крбети, данас је служен парастос за погинуле борце и цивилне жртве протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.

Паљењем свијећа и полагањем цвијећа одата је почаст свим погинулим борцима и цивилним жртвама протеклог рата. Предсједник Борачке организације Републике Српске у Брчком, Цвјетко Симић рекао је да се на овај дан сјећају свих погинулих из ове мјесне заједнице.

“Данас на овај велики празник дошли смо да одамо почаст погинулим борцима мјесне заједнице Крбети. Нажалост, њих седам је дало своје животе за стварање Републике Српске, односно за одбрану града Брчко”, рекао је Симић и потврдио да постоји разумијевање чланова локалне власти како би се ријешили проблеми демобилисаних и породица погинулих бораца.

“Сви имамо обавезу према породицама погинулих бораца, ратним-војним инвалидима и демоболисаним борцима јер су то најугроженије категорије грађана Брчко дистрикта. У разговорима смо са представницима локалне власти и можемо рећи да то иде у добром смјеру и како би се ријешили проблеми ових категорија”, истакао је Симић.

Слободан Лукић, председник МЗ Крбети истакао је незадовољство положајем демобилисаних и породица погинулих бораца из ове мјесне заједнице.

“Многи од нас нису добили донацију или било какву другу помоћ. Нико од дјеце погинулих бораца није запослен и веома смо незадовољни начино на који се опходе према нама”, рекао је Лукић.

Д. Ристић

MD MONTEL