Глумица Злата Петковиц добила споменик у Сврљигу

Kolubara

У Сврљигу је откривен споменик глумици Злати Петковић, а свечаности у градском парку присуствовао је министар за рад Зоран Ђорђевић који је потом посетио Сајам намештаја и 14. манифестацију „Белмужијаду“.

„Велико ми је задовољство да будем са грађанима Сврљига, на дан када имају три битна догађаја за њихово место и прилику да промовишу свој леп град и Србију“, рекао је Ђорђевић.

Министарство је увек, како је додао, подржавало догађаје, који доприносе промоцији Србије, већој видљивости српских градова и села и наставиће ту праксу, континуирано пружајући подршку општинама у свим сегментима надлежности.

Према његовим речима, посете попут његове Сврљигу изузетно су важне, јер се кроз директан контактак са грађанима отварају нови облици сарадње за решавање проблема становништва.

Ђорђевић је такође навео и да Влада као и ресорно Министарство унапређују квалитета живота у свим општинама и градовима земље.

„Политика Владе је да свим грађанима, без обзира где живе, буде боље из дана и дан, да се стварају перспективе за останак младих у својим местима. У томе ћемо успети само заједничким радом, а овакви догађаји су потврда да смо на правом путу“, рекао је министар.

„Белмужијада“ је манифестација посвећена белмужу – традиционалном сврљишком специјалитету од овцијег и крављег сира и пројиног брашна.

Извор: студиоб.рс

MD MONTEL