Усташко-нацистички графити осванули у Полачи трећи пут ове године

JP Putevi Brcko

Већ трећи пут од почетка године, за сада непознати починиоци исписали су графите са усташко-нацистичком иконографијом у Полачи.

Први графит са словом „У“ освануо је на споменику борцима и жртвама фашистичког терора из Другог светског рата непосредно уочи православног Божића, док је задњих дана јуна на полачком аутобуском стајалишту освануо натпис „Ми Хрвати не пијемо вина, него крви четника из Книна“.

Два дана након прославе „Олује“ у Книну, на мети се поново нашао споменик погинулим борцима из Другог светског рата и жртвама фашистичког терора у Полачи, на којима су исписана два симбола страдања – слово „У“ и нацистички симбол, такозвана „свастика“.

Мештани Полаче кажу како нису уплашени, али им није свеједно због учесталог понављања оваквих инцидената. За претходне инциденте нису пронађени починиоци, а порука, која им је по трећи пут послана ове године, више је него јасна.

Полачки Срби, иако већином у подмаклим годинама и малобројни, још увек некоме представљају сметњу. Све док надлежни органи не пронађу починиоце, што се у досадашња два случаја није десило, верују да ће се овакве ствари и даље понављати.

Извор: срби.хр

MD MONTEL