Акција цариника и МУП-а: Спречен тероризам у Србији!

JP Putevi Brcko

Браћа из Гњилана, стари 26 и 24 године, у аутомобилу су скривали делове за противавионски митраљез, 30.000 очигледно лажних евра са кинеским логом, али и заставу терористичке тзв. ОВK.

Цариници су у сарадњи са полицијом током вечери на граничном прелазу Шид спречили покушај двојице косовских Албанаца да прокријумчаре две цеви за противавионски митраљез, као и опругу и затварач за то оружје.

Оружје је откривено када су дежурни царински службеници издвојили „ауди“ немачких регистарских ознака за детаљну контролу. Тада су путници покушали нуђењем новца да избегну претрес што је само потврдило сумње цариника да се у возилу нешто крије.

Цеви за противавионски митраљез браћа су сакрила између наслона задњег седишта и гепека, затварач су ставили у тапацирунг, а опругу поред акумулатора. Лажни еври нађени су у торбици која се налазила у аутомобилу.

Цариници и полиција су о случају одмах обавестили Тужилаштво, а аутомобил је послат на додатни преглед скенером како би се утврдило да ли се у њему још нешто крије.

Извор: српскоуједињење

MD MONTEL