“Тројка из блока” у суботу у Брчком!

JP Putevi Brcko

Карневал спорта, хуманости и забаве по трећи пут долази уз Брчко! Такмичење у брзом шутирању тројки одржаће се у суботу, 10. Августа , од 19 часова на Тргу младих!

 

И ове године Брчко ће имати прилику да покаже хуманост кроз спорт и забаву. „Тројка из блока“ долази у наш град уз велику подршку поносних спонзора, донатора и техничких спонзора – добрих људи који се труде и брину о својим угроженим комшијама.

Акција хуманитарне организације Срби за Србе одржаће се у центру града, на Тргу младих у суботу, 10. августа од 19 часова.

Тројка из блока је спортско-хуманитарни пројекат ХО „Срби за Србе“ покренут 2012. године. Акција је добила подршку Кошаркашког савеза Србије, као и многих јавних личности попут Дејана Бодироге, Новице Величковића, Саше Старовића, Данила Икодиновића, Бошка Ћирковића Шкаба, реп групе ТХЦ ла Фамилија, Немање Блажића Трикија, Дејана Савића…

Подсјећамо, резултат прве „Тројке из блока“ одржане у Брчком била је куповина трактора за деветочлану породицу Божић. Отац породице, Анђелко, сам подиже чак осморо дјеце и то Сретена (25 година), Анђелку (22), Ружицу (20), Петра (18), Зорана (17), Жарка (16), Ђукицу (15) и Ђорђа (15).

Прошле године, захваљујући другој “Тројци из блока”, заједно смо уредили кућу за породицу Новак – самохрану мајку Дајану и њено петоро деце. Илија (13), Нађа (9), Давор (7), Алексеј (3) и Никодима (1) живе са мамом и баком надомак Брчког у Брезовом пољу, сада у реновираној кући, са новим креветима и радним столовима за дјецу, као и уређеним купатилима. Такође, подашчан је кров на спрату куће и урађени нови олуци, те замјењена комплетна столарија на кући, уређено је купатило у приземљу, ријешен проблем влаге и уграђени нови лавабо и бојлер.

„Тројка из блока“ је до сада одржана у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Њемачкој, Норвешкој, Канади, Катару и САД-у. У Брчко долази трећи пут и већ је постала традиција.

Правила су једноставна – доласком на турнир, пријавом за такмичење, донацијом, спонзорством или техничким спонзорством, помажете прикупљање неопходних средстава за помоћ социјално угроженим вишедјетним породицама.

Пријава за такмичење у брзом шутирању тројки је симболична донација у износу од 5 КМ, а пријављује се на лицу мјеста, пред почетак турнира. Својим пријавама директно помажете угрожене породице, јер сви приходи иду директно у хуманитарне сврхе.

Сам турнир нема много правила и заиста је само битно учествовати. Побједници су малишани које заједно помажемо и свака помоћ, свака шутнута тројка је нова велика побједа јер ће наше доброчинство родити безброј осмијеха.

Добродошли су сви од 3 до 103, шутира се са 3 позиције, 5 лопти на свакој позицији и 40 секунди за шутирање.

Дођите да се дружимо и покажемо хуманост!

MD MONTEL