ШИПАК ЈЕ ПРОСТО К`О ПАСУЉ!!!

JP Putevi Brcko

Од давнина је познато да се, за нешто што не може бити једноставније, каже да је „ПРОСТО К`О ПАСУЉ“… Мада, у последње време и нисам баш сигуран да је тако… Ево пример!

Упркос чињеници да код нас воће и поврће расте и успева на сваком ћошку, чак и натрашке да се засеје и посади, готово да је немогуће пронаћи на пијаци или у радњи прави домаћи производ. Све производе увозимо и таманимо ко термити а чак и не знамо шта једемо. Мало нам преситна слова на декларацији па зато и не читамо детаљно.

Здраву домаћу храну, ове млађе – „ЧИПС“ генерације и не памте. А ми, нешто старији, задње „здраво“ смо појели почетком друге половине прошлога века… нешто пре него што је бравар Загорац умро. Зато смо у данашње време претрпани разним мега маркетима који у својој понуди имају и „птичијег млека“. И све то је увеженог из неке Припиздине која не може да се нађе ни на мапи.

Све то с разлогом ради неки педерски лоби којима је једини циљ да нас квалитетно потрује разним пестицидима и емулгаторима који „пуцају“ од здравља и квалитета. А све зарад смањења људске расе. Кажу да нас „превише“ има. Вођени Хитлеровском теоријом, да ће на свету остати само „виша раса“ трују и запрашују јадни народ на сваком ћошку!!!

И тако „СЛУЧАЈНО“ осване у неком мега маркету, на брдовитом Балкану, пасуљ који има декларацију мало крупнијим словима написану. Да се човек зацени од смеха али и од бриге!

Назив производа: ПАСУЉ ТЕТОВАЦ

Земља порекла: КИРГИСТАН

Увежено из: БУГАРСКЕ

Извозник: ШВАЈЦАРСКА

Увозник: СРБИЈА

Пакује и гарантује квалитет: КОЗМЕТИК ПЛУС СРБИЈА

А затим на дну декларације пише: ПРОБАЈТЕ НАЈБОЉИ ПИРИНАЧ

…луд збуњеног…

На овој декларацији нема ко се није уградио – Швајцарац извезао Тетовац из Киргистана преко Бугарске у Србију а све то „загарантовали“ и упаковали козметичари!!! Ил` је дрога или дипломатска пошта?!?

Једино што је овде сигурно је то што је овај пасуљ обишао више земаља него што ће 90% становништва у свом животу моћи да види.

Мислим да је боље кад декларацију напишу ситним словима. Па у незнању то лепо спремимо и у сласт поједемо! Овако… овај пасуљ личи на „осмог путника“. Купиш пасуљ а из кесе искочи пиринач…!

Ај` чик да неко стисне петљу да проба овај пасуљ да спреми…! Па нек нам јави шта је појео!!!

MD MONTEL