ŠIPAK JE PROSTO K`O PASULJ!!!

KOLUBARA Brčko

Od davnina je poznato da se, za nešto što ne može biti jednostavnije, kaže da je “PROSTO K`O PASULJ”… Mada, u poslednje vreme i nisam baš siguran da je tako… Evo primer!

Uprkos činjenici da kod nas voće i povrće raste i uspeva na svakom ćošku, čak i natraške da se zaseje i posadi, gotovo da je nemoguće pronaći na pijaci ili u radnji pravi domaći proizvod. Sve proizvode uvozimo i tamanimo ko termiti a čak i ne znamo šta jedemo. Malo nam presitna slova na deklaraciji pa zato i ne čitamo detaljno.

Zdravu domaću hranu, ove mlađe – “ČIPS” generacije i ne pamte. A mi, nešto stariji, zadnje “zdravo” smo pojeli početkom druge polovine prošloga veka… nešto pre nego što je bravar Zagorac umro. Zato smo u današnje vreme pretrpani raznim mega marketima koji u svojoj ponudi imaju i “ptičijeg mleka”. I sve to je uveženog iz neke Pripizdine koja ne može da se nađe ni na mapi.

Sve to s razlogom radi neki pederski lobi kojima je jedini cilj da nas kvalitetno potruje raznim pesticidima i emulgatorima koji “pucaju” od zdravlja i kvaliteta. A sve zarad smanjenja ljudske rase. Kažu da nas “previše” ima. Vođeni Hitlerovskom teorijom, da će na svetu ostati samo “viša rasa” truju i zaprašuju jadni narod na svakom ćošku!!!

I tako “SLUČAJNO” osvane u nekom mega marketu, na brdovitom Balkanu, pasulj koji ima deklaraciju malo krupnijim slovima napisanu. Da se čovek zaceni od smeha ali i od brige!

Naziv proizvoda: PASULJ TETOVAC

Zemlja porekla: KIRGISTAN

Uveženo iz: BUGARSKE

Izvoznik: ŠVAJCARSKA

Uvoznik: SRBIJA

Pakuje i garantuje kvalitet: KOZMETIK PLUS SRBIJA

A zatim na dnu deklaracije piše: PROBAJTE NAJBOLJI PIRINAČ

…lud zbunjenog…

Na ovoj deklaraciji nema ko se nije ugradio – Švajcarac izvezao Tetovac iz Kirgistana preko Bugarske u Srbiju a sve to “zagarantovali” i upakovali kozmetičari!!! Il` je droga ili diplomatska pošta?!?

Jedino što je ovde sigurno je to što je ovaj pasulj obišao više zemalja nego što će 90% stanovništva u svom životu moći da vidi.

Mislim da je bolje kad deklaraciju napišu sitnim slovima. Pa u neznanju to lepo spremimo i u slast pojedemo! Ovako… ovaj pasulj liči na “osmog putnika”. Kupiš pasulj a iz kese iskoči pirinač…!

Aj` čik da neko stisne petlju da proba ovaj pasulj da spremi…! Pa nek nam javi šta je pojeo!!!

MD MONTEL