Омладинац Поточари

JP Putevi Brcko

Фудбалски клуб „Омладинац из Поточара такмичи се, већ трећу сезону заредом, у Регионалној лиги РС, група „исток“. Клуб егзистира пуних 46 година, а сваке године праве нове искораке, улажу у инфраструктуру и побољшање услова за такмичење и тренирање. Иако у односу на друге брчанске клубове, само формално „мањи“, Поточарци имају сјајне резултате, не само у сениорском погону, него и у школи фудбала. Посебан таленат показују дјевојчице.

– Наша школа фудбала егзистира 12 година и прве кораке у нашем клубу направили су дјечаци, Дејан Гајић и Никола Јокић, који су сада чланови београдских клубова Партизана и Црвене звезде. Поред дјечака, прије 3 године, прикључило нам се и неколико дјевојчица, које су својим радом и упорношћу, стигле до Премијер лиге БиХ. Наташа Благојевић (2003) и Тамара Благојевић (2003) прошле године су прешле у ЖФК „Радник Бумеранг“ и већ се избориле за пристојну минутажу. Тамара је добила позив за камп У-15 репрезентације БиХ, те је играла за репрезентацију на турнирима у Словачкој и Црној Гори. У овом прелазном року, још три дјевојчице су појачале Семебрке: Теодора Перановић (2006), Драгана Драгић (2006) и Михаела Стакић (2007). То су три талентоване дјевојчице, које ће наредне сезоне покушати да се изборе у првој постави. Најтеже је за Теодору, која једнако добро брани и игра. На пар турнира је проглашена за најбољег голмана, а кад игра неумољив је реализатор, истиче Велемир Марић, тренер ФК „Омладинац“ из Поточара.

И код дјевојчица влада оптимизам да ће постати фудбалерке.

– Тренирам фудбал зато што желим да постигнем циљ и да остварим своје жеље. Кроз овај спорт стекла сам много добрих другара. Фудбал волим зато што је захтјеван и гдје се тражи јака дисциплина. Посебно желим да докажем да ово није фудбал није само мушки и да се можемо равноправно носити са њима, наглашава Наташа Благојевић, тренутно фудбалерка ЖФК „Радник Бумеранга“ из Бијељине.

MD MONTEL