„BORIMO SE ZA RADNA MJESTA“ Špediteri i prevoznici na Rači PROTESTUJU zbog izgradnje novog terminala

KOLUBARA Brčko

Špediteri i autoprevoznici na graničnom prelazu Rača i danas protestuju.

Obustavili su rad zbog, kako tvrde, namjere Uprave za indirektno oporezivanje BiH da ukloni postojeći terminal na Rači i na drugoj lokaciji napravi novi.

Iz Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS upozoravaju da bi preseljenje povećalo troškove i ugrozilo njihovo poslovanje.

Traže hitan sastanak sa nadležnima i poboljšanje rada na carinskom terminalu na Rači. Protest će nastaviti dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Predsjednik Udruženja autoprevoznika RS Nikola Grbić kaže da autoprevoznici i špediteri neće pristati na izmještanje postojećeg carinskog terminala na novu lokaciju.

Grbić podsjeća da je u izgradnju graničnog prelaza i carinskog terminala prije 14 godina Evropska unija uložila 11,5 miliona evra, te je kaže, gašenje ovog terminala, zbog ličnih interesa pojedinaca nedopustivo.

– Sa nadlžnima možemo isključivo govoriti o poboljšanju uslova na ovom terminalu. Tražimo da se granični prelaz i terminal očiste i urede, obezbjede bolji higijenski uslovi. UIO je dužna po statutu da održava ovaj terminal. Imaju ta sredstva i sumnjamo da je on u ovo stanje doveden namjerno – kaže Grbić.

Prema riječima Radmile Koprivice, špediteri na ovom terminalu urade godišnje oko 60.000 carinskih deklaracija, vrijednosti oko 3 miliona maraka. Preseljenje na novu lokaciju povećalo bi troškove poslovanja, izdatke špediterima, prevoznicima i uvoznicima, kaže Koprivica.

– Procjenjujemo da bi od nas 150, dvije trećine radnika ostalo bez posla. A većina nas živo i izdražava porodice od ove plate. Borićemo se za svoja radna mjesta – kaže Koprivica.

Enes Mačak iz Zavidovića autoprevozničkim poslom bavi se 23 godine. Ni on ne odobrava inicijativu da se se carinski terminal na Rači izmjesti na novu lokaciju.

– Zašto da terminalske usluge plaćamo duplo, zašto da trošimo i vrijeme? Prosto će svi koji mogu ići na druge prelaze – kaže Mačak.

U Upravi za indirektno oporezivanje BiH spremni su da saslušaju i razmotre zahtjeve špeditera koji posluju u Carinskoj ispostavi Bijeljina .

Obrazlažu da novac od plaćanja carinskog terminala, koji po teretnom motornom vozilu iznosi 40 KM, ide na jedinstveni račun Uprave.

Ta sredstva raspoređuju se korisnicima kao i svi ostali prihodi po osnovu PDV, akciza, carina i putarina, te se ne može usmjeriti na poboljšanje uslova na ovom terminalu, pojašnjava portparol Ratko Kovačević.

– U postupak preseljenja carinskog terminala ušlo se zbog brojni žalbi privredne i lokalne zajednice koje se odnose na nefunkcionalnost ovog terminala. Mi smo njihove zahtjeve dobili i čim se steknu uslovi organizovaćemo sastanak na kojem ćemo pokušati naći prihvatljivo rešenje. Smatramo da ne postoji bilo kakva potreba za blokadama – kaže Kovačević.

Iz Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS kažu da će istrajati u svojim zahtjevima. Spremni su i na radikalnije mjere.

Izvor: srpskakafe/SRM

MD MONTEL