Моћ медијске пропаганде – масовна хистерија!!!

JP Putevi Brcko

Колику моћ имају медији најбоље знају политичари који медије користе првенствено за застрашивање широких народних маса. И све то са разлогом. Заплашен народ је изузетно погодан за управљање и манипулацију. Није тешко пронаћи примере овог терора и тортура које изазивају хистерију код народа.

Ових дана навршава се двадесет година од једног догађаја који је изазвао масовни напад хистерије на брдовитом Балкану а ради се о помрачењу Сунца давне 1999. године.

Стигло је наређење „одозго“ да за време помрачења сви морају бити у својим кућама или у канцеларијама. Нико не сме излазити напоље. Све просторије морају бити замрачене…

Наметнути напад хистерије имали су и поједини новинари тада запослени у Радију Брчко. ПО НАРЕЂЕЊУ, све радијске просторије морале су да буду замрачене и закуцане ћебадима а сви запослени да се збију ко пилићи у главном студију… Морам признати да је многима ово било смешно ал` чик да неко не поступи по наређењу!

Кад се само сетим оне хистерије „да случајно неки закуцани ексер не попусти па спадне ћебе са прозора“… Шта ако се озрачимо? Резултат ове намерно изазване хистерије су биле пусте улице у свим градовима.

А онда у вечерњем термину Дневника гледали смо како су сви други народи на планети радосно стајали напољу и само уз сунчане наочаре пратили помрачење Сунца.

Моћ пропаганде по истом принципу функционише и дан данас. Нарочито на брдовитом Балкану!

MD MONTEL