Moć medijske propagande – masovna histerija!!!

KOLUBARA Brčko

Koliku moć imaju mediji najbolje znaju političari koji medije koriste prvenstveno za zastrašivanje širokih narodnih masa. I sve to sa razlogom. Zaplašen narod je izuzetno pogodan za upravljanje i manipulaciju. Nije teško pronaći primere ovog terora i tortura koje izazivaju histeriju kod naroda.

Ovih dana navršava se dvadeset godina od jednog događaja koji je izazvao masovni napad histerije na brdovitom Balkanu a radi se o pomračenju Sunca davne 1999. godine.

Stiglo je naređenje “odozgo” da za vreme pomračenja svi moraju biti u svojim kućama ili u kancelarijama. Niko ne sme izlaziti napolje. Sve prostorije moraju biti zamračene…

Nametnuti napad histerije imali su i pojedini novinari tada zaposleni u Radiju Brčko. PO NAREĐENJU, sve radijske prostorije morale su da budu zamračene i zakucane ćebadima a svi zaposleni da se zbiju ko pilići u glavnom studiju… Moram priznati da je mnogima ovo bilo smešno al` čik da neko ne postupi po naređenju!

Kad se samo setim one histerije “da slučajno neki zakucani ekser ne popusti pa spadne ćebe sa prozora”… Šta ako se ozračimo? Rezultat ove namerno izazvane histerije su bile puste ulice u svim gradovima.

A onda u večernjem terminu Dnevnika gledali smo kako su svi drugi narodi na planeti radosno stajali napolju i samo uz sunčane naočare pratili pomračenje Sunca.

Moć propagande po istom principu funkcioniše i dan danas. Naročito na brdovitom Balkanu!

MD MONTEL