HRVATSKA JE DANAS ZVANIČNO PRIZNALA DA JE TESLA SRBIN

KOLUBARA Brčko

Ministar kulture Hrvatske iz HDZ Nina Obuljen Koržinek danas je, komentarišući izjavu svog srpskog kolege o svojatanju Nikole Tesle, izjavila da se “Hrvatska s poštovanjem seća Tesle ne pokušavajući da negira njegovo poreklo”.
.
Hrvatska enciklopedija za Nikolu Teslu navodi da je bio američki i hrvatski izumitelj srpskog porekla. Tesla je rođen u Hrvatskoj, u Hrvatskoj se školovao i iz Hrvatske je otišao dalje u svet.
.
SVE NETAČNO, Tesla je rođen 1856. godine u Smiljanu/Austrija – TADA HRVATSKA NIJE NI POSTOJALA)
.
Školovao se u Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Francuskoj i zatim otišao u Sjedinjene Američke Države. Jedan je od najvećih izumitelja, čovek koji je menjao svet i koji je poveznica između država i kultura u kojima je živeo.
.
Nikola Tesla za sebe je izjavio da se ponosio srpskim poreklom i hrvatskom domovinom – istaknula je ona, mada Tesla nikada ništa ni približno nije izjavio.
.
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je u petak da najoštrije osuđuje nedopustiv pokušaj Hrvatske da prisvoji naučnika Nikolu Teslu, kojeg celokupna svetska javnost prepoznaje i pamti kao SRBINA koji je veliki deo života proveo u Americi.
.
Tesla je sahranjen uz pesmu “Tamo daleko”, po sopstvenoj želji i NIKADA nije izjavio da se “ponosi Hrvatskom kao svojom domovinom”, što je i logično, jer jedina Hrvatska koja je postojala u Teslino vreme bila je ustaška NDH pred kraj njegovog života.

Izvor: Skrivena Istorija Srba

MD MONTEL