Други уписни рок за средњошколце 27. августа

JP Putevi Brcko

Други уписни рок у брчанским средњим школама је 27. августа, а за упис је остало 31 мјесто у Гимназији и једно мјесто у Техничкој школи.

„У Гимназији је остало 16 мјеста у одјељењу – општи смјер, три мјеста у друштвено – језичком смјеру и 12 мјеста у рачунарско – информатичком смјеру, док је у Техничкој школи, за други уписни рок, остало само једно мјесто у одјељењу текстилни техничар четврти степен занимања“; каже Даниела Ристанић, виши стручни сарадник за средње образовање.

Пријем докумената за други уписни рок се врши у матичним школама од осам до 15 часова. Од докумената је ученицима потребна пријава за упис,свједочанство о завршеном основном образовању и извод из матичне књиге рођених односно родни лист које ће школе по службеној дужности извадити за све ученике рођене у Брчком, док су ученици, који нису рођени у Брчком, дужни доставити родни лист.

Другог уписног рока у Економској и Пољопривредно и медицинској школи неће бити јер су ове школе попуниле сва мјеста у првом уписном року.

Од ове године у брчанским школама уведен је смјер пекар, док је изостављен смјер воћар-виноградар, за који није било интересовања.

„На наше изненађење, велико интересовање ученика ове године било је за трећи степен занимања прије свега пекар, конобар и кувар, цвјећар, електричар, аутомеханичар, односно за сва занимања техничке струке“, истакла је Ристанић.

У ову школску годину планиран је упис 720 ученика у 36 одјељења. И ове године у брчанске средње школе уписан је и одређен број ученика и околних мјеста – Челића, Пелагићева и Доњег Жабара.

Почетак нове школске године 2019/ 2020 планиран је другог септембра. Конкурси су окончани и највећи број наставног кадра је примљен, тако да ће веома мала потреба бити за ангажовањем наставника по уговору.

Извор: Радио Брчко

MD MONTEL