Povratak Ivane Španović: Posljednja šansa za finale Dijamantske lige

KOLUBARA Brčko

Tokom vikenda skaču i druge dvije najbolje srpske daljašice Milica Gardašević i Sara Lukić

Uzbudljiv vikend za srpske daljašice. Prvo je u Beču nastupili Sara Lukić, potom će na Bledu skakati Milica Gardašević, da bi šlag na torti za ovaj vikend bio povratak Ivane Španović na mitingu Dijamantske lige u Birmingemu.

Nakon problema sa povredom stopala koju je zadobila na mitingu u Budimpešti prije mjesec dana, Ivana se ponovo vraća na zaletište.

U nedelju, 18. avgusta, Birmingem će biti domaćin predposljednjeg mitinga Dijamantske lige ove sezone. To će biti posljednje takmičenje za daljašice, dok će za Ivanu Španović to biti prvo poslije jednomesečnje pauze.

Miting u Londonu je morao biti preskočen, ali Birmingem nikako kako bi se ušlo u finale.

Takmičenje počinje u 15 časova po našem vremenu i prenosiće ga Sport Klub 3, dok će sam ženski dalj biti na SK 4 od 15:10.

MILICA GARDAŠEVIĆ NA BLEDU

Bronzana daljašica Evrope za mlađe seniore nalazi se u Sloveniji sa svojim trenerom Markom Milinkovim gde će u subotu, 17. avgusta, skakati na miting “ZVEZDE PRIHODNOSTI” na Bledu.

POBJEDA SARE LUKIĆ U BEČU

U četvrtak, 15. avgusta, članica Crvene zvezde Sara Lukić odnijela je pobjedu na mitingu u austrijskoj prestonici. To joj je omogućio skok iz pete serije od 5,90m.

Kroz serije je to izgledalo ovako: 5,89m – 5,67m – 5,86m -x – 5,90m – 5,79m.

Izvor: atlexrs

MD MONTEL