СЈАЈ “ПРОСВЈЕТЕ” НА ФЕСТИВАЛУ У ПОЉСКОЈ

KOLUBARA Brčko

Билгорај – пољски град у лублинском војводству, био је домаћин 6. Фестивала културе на коју су се одазвали и чланови Фолклорног ансамбла СПКД “Просвјета” из Брчког.

У три фестивалске ноћи, билгорајска и публика имала је прилику да ужива у наступу нашег Ансамбла који су извели сјајне кореографија из свог богатог репертоара.

“Прву фестивалску ноћ на летној позорници у Билгорају друштво су нам правили чланови фолклорне групе “Поколениа”. У другој фестивалској ноћи бележимо фантастичан наступ наших фолклораша на целовечерњем концерту у Тарногроду, док је последње вече на финалном концерту билгорајска публика уживала у наступима домаћих, затим наших фолклораша као и фолклораша из Фолклорног друштва “Теодора” из Ниша и Фолклорног ансамбла “Црна Гора” из Подгорице. Сарадња са Ансамблима из региона и света један је од приоритетних наших задатака, чија реализација доприноси остварењу и неких заједничких циљева – представљање дела културне баштине и Светосавског насљеђа нашег народа другима, и упознавања народног блага, традиције и културе других народа”, каже Драган Стокић, вођа Фолклорног ансамбла СПКД “Просвјета” Брчко.

MD MONTEL