SJAJ “PROSVJETE” NA FESTIVALU U POLJSKOJ

KOLUBARA Brčko

Bilgoraj – poljski grad u lublinskom vojvodstvu, bio je domaćin 6. Festivala kulture na koju su se odazvali i članovi Folklornog ansambla SPKD “Prosvjeta” iz Brčkog.

U tri festivalske noći, bilgorajska i publika imala je priliku da uživa u nastupu našeg Ansambla koji su izveli sjajne koreografija iz svog bogatog repertoara.

“Prvu festivalsku noć na letnoj pozornici u Bilgoraju društvo su nam pravili članovi folklorne grupe “Pokolenia”. U drugoj festivalskoj noći beležimo fantastičan nastup naših folkloraša na celovečernjem koncertu u Tarnogrodu, dok je poslednje veče na finalnom koncertu bilgorajska publika uživala u nastupima domaćih, zatim naših folkloraša kao i folkloraša iz Folklornog društva “Teodora” iz Niša i Folklornog ansambla “Crna Gora” iz Podgorice. Saradnja sa Ansamblima iz regiona i sveta jedan je od prioritetnih naših zadataka, čija realizacija doprinosi ostvarenju i nekih zajedničkih ciljeva – predstavljanje dela kulturne baštine i Svetosavskog nasljeđa našeg naroda drugima, i upoznavanja narodnog blaga, tradicije i kulture drugih naroda”, kaže Dragan Stokić, vođa Folklornog ansambla SPKD “Prosvjeta” Brčko.

MD MONTEL