Ђокић и Поповски – победници 23. Међународног тениског турнира „Куп нада“

JP Putevi Brcko

Филип Ђокић, млади тенисер ТК „Сол“ Брчко и Душица Поповски, тенисерка ТК „Динамо“ из Панчева су побједници и прваци 23. Међународног тениског турнира „Куп нада“ за децу до 10 година који је завршен после два дана такмичења 80 девојчица и дечака на четири земљана терена ТК „Прохема“ у Брчком.

У финалу турнира који је за дечаке имао драматичан завршетак код резултата 6 : 4 за Ђокића уз олујно невреме и кишу због које су прекинули меч. Захваљујући доброј организацији играчи Филип Ђокић из Брчког и Павле Вукосављевић из ТК „Глава Зете“ из Никшића, организатори су се хитно преселили меч у халу „Луке“ Брчко где су завршили меч победом Ђокића 9 : 4.

Финални меч девојчица Душице Поповски из Панчева и Анастасије Чоловић је завршен пре невремена резултатом 9 : 0 за Поповску.

Организатори су приредили прави спектакл на средишњем терену уз занимљиве и драге садржаје са кловном маскотом турнира и виртуозима са лоптама као и бројним и наградама за децу.

Турнир је отворио Давор Шолаја, секретар Владе Брчко дистрикта БиХ у присуству Синише Милића, градоначелника. Биране речи је упутио и Томислава Ђокић, директор турнира, који је обећао да би овај турнир који је 18 година био у Бања Луци и четири године у Шиду, требало да буде традиционалан у Брчко Дистрикту БиХ. Све ово је учињено са циљем популаризације тениса и бављења спортом младих.

С. Богутовац

MD MONTEL