Требиње: Задужбина од 20 милиона КМ

JP Putevi Brcko

У Требињу свечано почела изградња новог објекта гимназије „Јован Дучић“. Херцеговцима ћу даровати храм знања, науке и мудрости, Гимназију која ће живети вековима – каже Родољуб Драшковић.

У БРЕГОВИМА је почела изградња новог објекта Требињске гимназије, задужбине Родољуба Драшковића који каже да је и досад највећа дела чинио на Велику Госпојину, па верује да ће тако бити и са најзначајнијом инвестицијом његовом животу, вредном чак 20 милиона КМ.

– Херцеговцима ћу даровати храм знања, науке и мудрости, Гимназију која ће живети вековима. Овом градњом ћемо добити слогу и јединство, ради очувања трајног мира и бољег живота у слободној Херцеговини, без граница – поручио је Драшковић, а свечаном почетку радова у Требињу је присуствовао и председник Владе РС Радован Вишковић.

Нису изостали ни извршни директор Савеза општина Источне Херцеговине Лука Петровић, градоначелник Требиња Мирко Ћурић, те бројне званице из привредног и политичког живота читавог региона.

НОВА зграда гимназије „Јован Дучић“ биће јединствене архитектуре, изграђена по највишим стандардима и најсавременије опремљена. На укупно 7.000 квадрата ће имати три спрата, 24 кабинета, лабораторије, библиотеку, амфитеатар, спортску дворану, мултифункционални простор за ваннаставне активности и ресторан.

Извор: новости

MD MONTEL