Trebinje: Zadužbina od 20 miliona KM

KOLUBARA Brčko

U Trebinju svečano počela izgradnja novog objekta gimnazije “Jovan Dučić”. Hercegovcima ću darovati hram znanja, nauke i mudrosti, Gimnaziju koja će živeti vekovima – kaže Rodoljub Drašković.

U BREGOVIMA je počela izgradnja novog objekta Trebinjske gimnazije, zadužbine Rodoljuba Draškovića koji kaže da je i dosad najveća dela činio na Veliku Gospojinu, pa veruje da će tako biti i sa najznačajnijom investicijom njegovom životu, vrednom čak 20 miliona KM.

– Hercegovcima ću darovati hram znanja, nauke i mudrosti, Gimnaziju koja će živeti vekovima. Ovom gradnjom ćemo dobiti slogu i jedinstvo, radi očuvanja trajnog mira i boljeg života u slobodnoj Hercegovini, bez granica – poručio je Drašković, a svečanom početku radova u Trebinju je prisustvovao i predsednik Vlade RS Radovan Višković.

Nisu izostali ni izvršni direktor Saveza opština Istočne Hercegovine Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, te brojne zvanice iz privrednog i političkog života čitavog regiona.

NOVA zgrada gimnazije “Jovan Dučić” biće jedinstvene arhitekture, izgrađena po najvišim standardima i najsavremenije opremljena. Na ukupno 7.000 kvadrata će imati tri sprata, 24 kabineta, laboratorije, biblioteku, amfiteatar, sportsku dvoranu, multifunkcionalni prostor za vannastavne aktivnosti i restoran.

Izvor: novosti

MD MONTEL