У суботу регистрација за „Трку за живот“

JP Putevi Brcko

Чланице удружења “Брчанско срце” у суботу 31. августа извршиће регистрацију учесника за “Трку за живот” на Тргу младих у Брчком, од 11 до 13 часова, за коју се могу пријавити сви грађани заитересовани да учествују на трци или самом регистрацијом помогну обољелим од карцинома дојке.

Регистрација кошта симболичних 10 марака, за које грађани добију мајицу и право да учествују на овом јединственом догађају.

„Сва средства сакупљена од регистрација утрошиће се и ове године за куповину поклон пакетића за сваку новооперисану жену у БиХ, као и бесплатне мамографске прегледе у руралним дијеловима земље“, каже Рамиза Мусић, предсједник Удружења обољелих од малигних болести „Брчанско срце“.

Према њеним ријечима, циљ 12. Трке односно шетње за оздрављење је подизање свијести у борби против рака дојке у БиХ.

Овогодишња трка за оздрављење биће одржана 29.9.2019. испред Сарајево Сити центра у Сарајеву у 11:00 часова. Ове године очекујемо учешће више од 9000 грађана.

Трка за живот је пројекат који се одржава у још 140 градова широм свијета и на којем учествују милиони грађана, а чији је циљ рано откривање карцинома дојке и превенција болести.

М. Ђурђевић

MD MONTEL