U subotu registracija za “Trku za život”

KOLUBARA Brčko

Članice udruženja “Brčansko srce” u subotu 31. avgusta izvršiće registraciju učesnika za “Trku za život” na Trgu mladih u Brčkom, od 11 do 13 časova, za koju se mogu prijaviti svi građani zaiteresovani da učestvuju na trci ili samom registracijom pomognu oboljelim od karcinoma dojke.

Registracija košta simboličnih 10 maraka, za koje građani dobiju majicu i pravo da učestvuju na ovom jedinstvenom događaju.

„Sva sredstva sakupljena od registracija utrošiće se i ove godine za kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje“, kaže Ramiza Musić, predsjednik Udruženja oboljelih od malignih bolesti „Brčansko srce“.

Prema njenim riječima, cilj 12. Trke odnosno šetnje za ozdravljenje je podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH.

Ovogodišnja trka za ozdravljenje biće održana 29.9.2019. ispred Sarajevo Siti centra u Sarajevu u 11:00 časova. Ove godine očekujemo učešće više od 9000 građana.

Trka za život je projekat koji se održava u još 140 gradova širom svijeta i na kojem učestvuju milioni građana, a čiji je cilj rano otkrivanje karcinoma dojke i prevencija bolesti.

M. Đurđević

MD MONTEL