Тако то раде Срби у Чикагу: Дечјој болници донирали чак 20.000 долара

JP Putevi Brcko

На турниру је учествовало 30 екипа

Традиционални интернационални турнир у фудбалу који сваке године организују компаније Compass Holding“ и „International Trucking Association“ протекао је и овога пута веома успешно. На турниру који се одржао у месту Burr Ridge у близини Чикага учествовало је 30 екипа, утакмице су одигране током викенда, а у хуманитарне сврхе прикупљено је чак 20.000 долара.

Победу на турниру однела је екипа „MGR Freight Systems“ освојивши прво место и награду од 3,500 долара. Друго место освојила је екипа „RD Expedited“  (2,500 долара), а треће место припало је екипи „Compass Holding LLC“ (1,500 долара). Све три екипе своје новчане награде дале су у добротворе сврхе болници „Shriners Hospitals for Children“ која се бави лечењем болесне деце из целог света.

Током турнира сакупљена су значајна новчана средства за дечју болницу од стране такмичара, публике и посетиоца а власник компаније „Compass Holding“ Рој Добрашиновић, који се током турнира веома заузео да се прикупи што више новца, рекао је да ће домаћин догађаја „International Trucking Association“ дуплирати сакупљени износ. Дечја болница Shriners Hospitals for Children“ добиће, тако, око 20.000 долара помоћи.

Поред такмичења у фудбалу „International Trucking Association“ (ИТА) и једна од водећих транспортних компанија „Compass Holding“ истовремено организују сваке године и велики Trucking Networking event“, догађај на коме учествује доста транспортних компанија и друге компаније блиске овом послу. То је такође веома значајан догађај на коме се сваке године као главна награда на лутрији извлачи и додељује камион.

Андре Вукић из Ниша овогодишњи је добитник камиона „Freightliner“ у вредности од 65.000 долара који додељује „ИТА“. Кључеве камиона Андреји је доделио прослогодишњи добитник, а власник Компаса, Рој Добрашиновић честитао му је и пожелео успех.

Рој Добрашиновић, власник компаније „Compass Holding“ каже да је ИТА турнир и networking веома значајан не само за спорт него и за возаче камиона, учеснике и презентере, породицу и децу.

Компанија упошљава 50 хиљада возача, а у самој компанији ради око 400 запослених. Поред Чикага, Компас Холдинг има канцеларије и у још неколико америчких држава, а у Европи у Београду, Крагујевцу и на неколико локација у Македонији. Добрашиновић каже да раде на запошљавању људи и да су им увек неопходни програмери и људи из ИТ области.

MD MONTEL