Туга до неба – ови мали анђелчићи “живе“ од 35 КМ мјесечно

JP Putevi Brcko

У селу Поребрице, општина Пелагићево, у туђој старој и трошној кући, живи самохрана мајка са два малољетна дјетета – седмогодишњим Зораном и три године млађом Слободанком.

Њихов отац Божо је преминуо 2018. године од тешке болести, од тада ова породица живи са мизерних 35 КМ које примају на рачун дјечијег доплатка. Мајци Аници је највећа брига како дјецу извести на пут. Њихове жеље су скромне, а малени Зоран, који од понедјељка креће у први разред, само жеили да има књиге, свеске и перницу.

Мајка Аница је након смрти мужа Боже оболила и показује нам пуну кесу лијекова које користи. Соло кромпир, пасуљ или макароне … срећна је када има шта скувати дјеци. Каже да јој слабо ко помаже и да поред изузетно тешког живота живи у неизвјесности, јер немају обезбјеђен кров над главом. Живе у туђој кући, а власник им не наплаћује ни кирију од како их је Божо напустио.

Четворогодишња дјевојчица и не воли баш да се одазива на име Слободанка или Боба и рађе ће се одазвати на “Пиле“, јер је њен отац тако звао.

Инструкције за помоћ у КМ:

Аница Перић
Рачин број: 554-402-002615-05-47
Павловић интернационал банк А.Д.

Уплате из иностранства:

Аница Перић
Број девизног рачуна: БА 5550000045237423
НОВА БАНКА А.Д. БАЊА ЛУКА
SWIFT: NOBIBA22

Број телефона:
065-336-771

Опширније у прилогу БН телевизије:

MD MONTEL