СТОКО, ШТА ОШ?

KOLUBARA Brčko

Јавне установе у Кондоминијуму државе БиХ (нарочито оне где постоје шалтери) одишу једном невероватном топлином запослених радника. Брзина, љубазност и стручна спремност је нешто што би требало да буде понос Кондоминијума када говоримо о овдашњим шалтерским радницима!

Када се запутите до шалтера да подигне било који документ, још при самом уласку у “институцију” запљусне вас “мирисни талас” ознојених тела те истог момента заборавите због чега сте дошли. Добро, то је нормално јер клима уређаји не раде, а народ навро ко на ћабу баш данас да подигне неки документ.

Врло лако схватићете где треба да станете у ред јер половина шалтера не ради а испред оних који раде ред се ухватио ко за мекике. Чекање у реду испред шалтера је једна од домаћих дисциплина која је веома популарна у Кондоминијуму. Ако нисте утренирани за ову дисциплину врло лако је могуће да добијете напад звани ПОПИЗДИТИС – (врста реакције која напада Кондомчане који у Кондоминијуму живе мање од двадесет година).

Чекање у реду испред шалтера (нарочито у летњој сезони) траје до 45 минута. Довољно да се усапуњате и почнете и ви да “одишете” миомирисним таласима. То је добро јер тако усапуњани нећете штрчати од других у вашем реду.

А онда дође и тај моменат да КОНАЧНО станете испред стакленог шалтера. У том моменту вас право у очи погледа МИШ МЕКИЊАШ и учтиво вас упита “ШТАС’ ТРЕБ’О”?

Док покушавате да обришете зној са чела, не чекајући да довршите одговор, миш мекињаш вам љубазно каже “ОТИЂ` ТАМ` ПОПУН` ЗАХТЕВ ДА НИС` КАЗНИТ И ТЕК НАКОН УПЛАТИТЕ ТАКСЕ ДОЂ` МЕН`…”.

Кад вас овако љубазно замоли на јапанском језику и објасни шта треба да урадите ништа друго вам не преостаје него да изађете из овог и пређете у други ред да платите таксу. Након УПЛАТИТЕ таксе и добијене потврде ДА НИС` КАЗНИТ (додатних 30-так минута) остаје вам још да се вратите поново у ред код миша мекињаша. Ваша усапуњалост је одавно прешла из фазе “мокро” у фазу “гола вода”. На вашу срећу, овога пута чекање је много краће. Максимално 20-так минута.

Поново стижете код миша мекињаша који вас “љубазно” обавештава да на вашу потврду “НИЈЕ МЕТИТ ПЕЧАТ”!!! “Прељубазно” вам каже да се вратите код колегинице да вам “МЕТИ ПЕЧАТ” а као награду вам саопштава “КАД МЕТИ ПЕЧАТ, ПРОЂ` ОДМА ПРЕКОРЕДА И ДАЈ МИ ПОТВРДУ ДА НЕ ЧЕКАШ”…

Након свега, ако нисте пали у несвест и ако вас није одвезла Хитна, онако усапуњани до голе коже, када изађете напоље на +36 не можете а да се не запитате ГДЕ ЛИ САМО ПРОНАЛАЗЕ ОВАКО СТРУЧНО И ЉУБАЗНО ОСОБЉЕ? ДА ЛИ ИХ МАРЉИВО БИРАЈУ У СТРАНКАМА ПРИЛИКОМ ЗАПОШЉАВАЊА ИЛИ ИХ ИЗВЛАЧЕ ИЗ ШЕШИРА БЕЗ ИКАКВОГ РЕДА?

Част и поштовање шалтерским радницима, којих је све мање, а који свој посао одрађују професионално.

На жалост све више је мишева мекињаша којима је странка доделила радно место а да им претходно није обезбедила курс лепог понашања.

МИШУ МЕКИЊАШУ, АКО СИ ДО ЈУЧЕ ЧУВАО ОВЦЕ ПО БРДИМА КОНДОМИНИЈУМА ТО НЕ ЗНАЧИ ДА ЈЕ И НАРОД СТОКА ВЕЋ СУ СЕ, ЊИХОВОМ НЕСРЕЋОМ, ИЗ НУЖДЕ НАШЛИ БАШ ТЕБИ ПРЕД ШАЛТЕРОМ!!!

MD MONTEL