Веганка пријавила комшију због роштиљања

JP Putevi Brcko

Шила Карден, веганка из Перта у Аустралији, навукла је на себе велики бес јавности након што је одлучила да тужи комшију због мириса меса са роштиља. Наиме, ова веганка је позвала полицију и захтевала је да се њеном комшији забрани спремање меса у било којем облику, пошто дим и мирис иду ка њеном дворишту.

У знак револта, на Фејсбуку је организован догађај под именом “Заједничко роштиљање за Шилу Карден” на којем је преко друштвених мрежа свој долазак потврдило чак 6.700 људи.

Ипак, ако се стварно одлуче на овакав корак, они неће смети да роштиљају на њеном поседу, већ ће то морати да учине испред њеног имања, на улици или у неком од суседних дворишта. Како су навели из организације, камиони са храном биће паркирани на прилазима за аутомобиле код комшија.

Тим поводом су се огласили Шила и њен адвокат, Џон Хамонд. Карденова је рекла да поштује права људи који једу месо, као и да нема проблем са тиме, већ само са мирисом који је допирао од стране комшије.

– Било која особа која жели да посети имање госпође Карден у суботу 19. октобра 2019. године или у било које друго време, а у вези са овим догађајем, биће упућена на полицију због повреда личног простора – рекао је адвокат Карденове, додајући да ће свуда по њеном имању бити постављене надзорне камере, као и да ће снимак бити прослеђен полицији.

На ово саопштење реаговали су и учесници на роштиљању, који су рекли да неће боравити на имању Карденове, али да ће са пуним правом бити на улици и то у великом броју.

– Дакле, према њеном адвокату, не можемо да уђемо на њено имање. То је ок. Свакако можемо да будемо на улици која је јавно добро, и где ћемо довести велики број оних који нас подржавају са којима ћемо мирис роштиља наносити право на њену кућу – написао је један од учесника роштиљијаде у Перту.

Извор: српскакафе

MD MONTEL