Општина Пелагићево гради кућу Перићима

фото: еБрчко

JP Putevi Brcko

Општина Пелагићево доделиће плац за изградњу куће самохраној мајци двоје малолетне дце Аници Перић, који живе у тешким условима.

Плац, површине 2.170 метара квадратних, биће додијељен Перићима у Новом насељу у општини Пелагићево. Градња куће би, према најавама, требало да почне за месец дана.

Начелник општине Симо Стакић рекао је ће општина решити све имовинско-правне односе да би Аница и њена деца добили нов и сигуран кров над главом.

“За ову парцелу постоји регулациони план и све предиспозиције за издавање грађевинске дозволе. Урадићемо прикључак за електричну енергију, воду и канализацију”, додао је Стакић.

Одборник у Скупштнини општине Пелагићево Слободан Петровић рекао је новинарима да се велики број људи јавио да помогне Аници, њеном седмогодишњем сину Зорану и четоворогодишњој кћерки Слободанки након што су пре неколико дана чули причу о њима.

“Потребан грађевински материјал понудиле су фирме из Брчког, Пелагићева и Шамца. Нешто новца је уплаћено и на жиро рачун, а помоћ је стигла и у одећи, обући, школском прибору, храни и хигијени”, додао је Петровић.

Он је апеловао да грађане, уколико су у могућности, помогну овој породици да би им обезбедили живот достојан човјека.

Аница Перић, самохрана мајка и удовица, каже да је пресрећна што ће добити нов кров над главом јер им је садашња кућа неусловна за живот, те је захвалила људима добре воље за указану помоћ.

“Живимо од 35 КМ дечијег додатка које примам за друго дете. Хвала свима који су ми помогли”, истакла је Перићева.

Извор: Срна

MD MONTEL