Мјешовити хор СПКД „Просвјета“ Брчко наступио у Бањи Ковиљачи

JP Putevi Brcko

Мјешовити хор Спског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Брчко наступио је синоћ (13. септембар) у великој сали Кур салона у Бањи Ковиљачи поводом 11. саборовања хорова у овом граду, а у организацији Црквеног хора „Сабор српских светитеља“ који је овим концертом обиљежио и јубилеј – 15 година рада и постојања хора.

Хор „Просвјете“ одазвао се позиву за учешће од стране протођакона Зорана Кокановића, који је уједно и руководилац Црквеног хора „Сабор српских светитеља“.

Хор „Просвјете“ представио се публици са шест композиција, духовних и свјетовних пјесама под диригентском палицом магистра музичких наука Браниславе Поповић, а неколико чланова хора отпјевало је и двије етно пјесме.

Осим брчанског и хора домаћина, на саборовању хорова са духовним пјесмама учестовао је и Црквени хор „Свети Стефан Дечански“ под управом Тамаре Адамов Петијевић.

Организатори су овом приликом представили и „Литургијски зборник“ којим је обухваћено више од 100 композиција православне хорске музике у литургијској традицији српске цркве, који су на поклон добили и руководиоци гостујућих хорова.

Концерт је завршен извођењем три заједничке композиције, а након свечаног концерта услиједила је и заједничка вечера и дружење хорова у сали православног храма „Светих апостола Петра и Павла“.

Извор: брчкоданас

MD MONTEL