БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

-Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак разговараће данас у Бања Луци с министром за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренком Голић о проблему одлагања радиоактивног отпада на Трговској гори. Састанак се одржава у склопу припрема за одлазак делегације БиХ коју предводи министар Црнадак на 53. генералну конференцију Међународне агенције за нуклеарну енергију у Бечу, на којој ће бити скренута пажња на најаву Републике Хрватске о складиштењу отпада из Нуклеарне електране Кршко на самој граници са БиХ, у близини општине Нови Град.

-Брчанска Влада припремиИа је нови нацрт Закона о буџету, који предвиђа промене у састављању овог темељног финансијског документа, с акцентом на експедитивније и квалитетње трошење његовог капиталног дела. Новим законом предвиђен је низ измена, а кључне би биле да се средства из капиталног буџета не могу преносити у наредни буџет, уколико предметни пројекат није започет. “Нарочито значајна новина, која би се могла назвати револуционарном, је она којом се амандмани од стране посланика у скупштини, могу улагати само до висине износа који је приказан као приход буџета Дистрикта. То практично онемогућава укључивање нових пројеката, јер приоритет имају они који су започети“, рекао је градоначелник Синиша Милић.

организацији Одељења за стручне и административне послове и уз подршку Мисије ОЕСС-а у БиХ данас ће у Брчком бити уприличена презентација „Акционог плана 2 за јачање кохезије у заједници Брчко дистрикита БиХ као одговор на инциденте мотивиcане предрасудама и мржњом 2019-2021“. Циљ презентације је да информише и заинтересује јавност као и носиоце активности о њиховим будућим обвезама, те промовише акциони план другим институцијама. Презентацији ће присуствовати представници Владе, Скупштине, Полиције, правосудних институција, јавних подузећа, организација цивилног друштва, те остали заинтересирани грађани.

MD MONTEL