У току евидентирање деце за припремну наставу

JP Putevi Brcko

Одељење за образовање Владе Брчко дистрикта недавно је расписало јавни позив родитељима чија деца 01. априла 2020. године навршавају шест година ради евидентирања за полазак у припрему за школу. Јавним позивом су обухваћена сва деца која не похађају јавни или приватни вртић, а родитељи, односно старатељи, деце су по Закону о образовању дужни да изврше пријаву детета.

“Од другог септемба ове године на огласним таблама свих основних школа у дистрикту објављен је позив за регистрацију деце за полазак у припрему за школу. Ову ће активност као и претходних година спроводити предшколске установе и васпитачице, али у простору основних школа и то у трајању од 150 сати”, рекла је Мара Маткић, шеф Пододељења за предшколско и основно образовање.

Иако се тренутно врши обрада података оних који су пријавили своју децу за овај циклус припреме за наставу, подаци из предходних година показује да ће овај циклус похађати преко 400 деце и то су само малишани који нису похађали јавни или приватни вртић.

Мара Маткић је појаснила да ће током похађања припремне наставе деца учити кроз игру, те да неће бити никаквог оцењивања.

Припремна настава ће започети када се испуне сви услови зато родитељи или старатељи деце који наредне године требају кренути у основну школу, а која нису боравила у вртићу још увијек имају времена да евидентирају своје дете за припремну наставу.

Извор: радиобрчко

MD MONTEL