Србска част одузима коња кнезу Михаилу на Тргу републике

JP Putevi Brcko

Патриотско-едукативна невладина организација Србска част припретила је данас одузимањем коња кнезу Михаилу уколико буде наставио да малтретира јадну животињу у наредним вековима.

Како стоји у саопштењу које потписују едукатори овог НГО-а, циљ ове акције није отуђивање коња него преваспитавање неодговорног кнеза.

– Можда је малтретирање коња у култури дотичног кнеза, али то није култура коју ми желимо да видимо у својој земљи, у свом главном граду, на главном тргу где пролазе и деца. Ми смо већ сели са кнезом и указали му, на ненасилан начин, где је све погрешио – кажу из Србске части.

– Ми немамо ништа против споменика, али ако кнез настави тако да се понаша, испаштаће и он и његова околина – стоји у саопштењу – Са километра се може видети да коњу није добро јер му кнез не да да једе и пије и држи га на једном месту вековима. И као да то није довољно, кнез га тера да једну ногу све време држи у ваздуху. Није ни чудо што је сав позеленео – наводи се даље у саопштењу овог НГО-а.

Активисти кажу да ће им бити жао што људи више неће говорити “нађемо се код коња”, али да ће за то искључиви кривац бити кнез и да би најприкладније било говорити “нађемо се код оног лика који мучи коње”.

У саопштењу се наводи да ће му коњ, уколико га кнез Михаило не буде третирао на хуман начин, бити трајно одузет и додељен неком другом споменику, можда Вуку Караџићу или Тесли. Организација тврди да се у оваквим случајевима не може рачунати на реакције надлежних органа, јер је очигледно да, како кажу, “у овој држави човек ни на кога не може да се ослони.”

Србска част наводи да је следећи споменик над којим ће извршити едукацију Победник на Калемегдану јер “малтретира голуба тако што му не да да полети.”

Виктор Марковић

Извор: њузнет

MD MONTEL