Ученици Пољопривредне и медицинске школе одлазе у Берлин

JP Putevi Brcko

Немачка Фондација Schüler Helfen Leben уз подршку Владе Немачке ове године расписала је јавни позив за најбоље пројектне идеје школа БиХ. Изабрано је 20 школа од којих и брчанска Пољопривредна и медицинска школа.

Стручни актив (проф. Линдихана Хаџић, проф. Бејза Делић и проф. Љубица Милић) на челу с директором Сеадом Бечићем прихватио је пројектну идеју ученица Школе на тему визије заједничке будућности, те ју прослиједио СХЛ-у, која је прихваћена као једна од најуспјешнијих у земљи.

Тако ће уз проф. Хаџића девет ученика наредног месеца отпутовати у Берлин, где ће у оквиру седмодневног програма размене ученика похађати тамошњу једну средњу школу, са циљем упознавања немачког образовног система и културе, али и усавршавања немачког језика.

У другој фази СХЛ-овог пројекта очекује се и долазак немачких ученика у Брчко, с тим што ће ова брчанска школа у наредном раздобљу, без аплицирања по јавном позиву, имати могућност размене ученике у органаизацији Фондације СХЛ.

Азра Ћејвановић (16) и Алина Мехикић (17) једне су од иницијаторки покретања ове добре приче из Брчког. Кажу да им је ово прва посета Берлину, те да ће има боравак тамо значити, пре свега, ради нових искустава, али и упознавања са новим и другачијим.

Извор: радиобрчко

MD MONTEL