БиХ купује два вишенаменска хеликоптера из Америке

Kolubara

Када прочитате овакав наслов дође вам да кажете БРАВО, ЕКСКЛУЗИВА! Ал` шипак бато мој. Ова информација је ЗА БОГУ ПЛАКАТИ!!!

Хеликоптери које ће БиХ набавити су модернизовани „УХ-1 Хјуи“ из вишка америчке војске, односно старе машине на које се уграђују елементи са „Беловог” модела 212 који се у полицијској хеликоптерској ескадрили Србије користио 39 година.

Да зло буде веће, од досадашњих укупно 12 разноразних хеликоптерчића који се налазе на стању Оружаних снага БиХ, само су ДВА „ЈЕДВА“ УПОТРЕБЉИВА. Та два имају „ОБАВЕЗНУ“ процедуру салевање страве пилота пре полетања и након слетања.  

Још кад стигну и ова два репарирана „Хјуи“ хеликоптера, Оружане снаге има да буду водеће у региону. Понос БХ ваздушног простора за који ће БиХ потрошити чак 65 милиона марака (зато рудари немају ни `леба да једу).

Да се човек прекрсти и левом и десном руком!

Слушам пријатеља који за неколико дана иде пословно у Кину и каже да ће, један део пута кроз Кину, путовати возом који јури 350 км/ч. Не би ме изненадило ако се из Кине врати и каже ми како се Кинези увелико телепортују.

Свет је одавно толико напредовао да је то чудо једно. Ево неких мањих „чуда“ која се упражњавају у свету а која код нас нису ни у разматрању:

-3Д принтери освајају свет. Чак говоре да ће овако нешто врло брзо бити саставни део сваког домаћинства.

-У генетици одавно видимо напретке који ће у најближој будућности, када говоримо о здрављу људи, променити свет.

-Соларне плоче већ су увелико присутне у многим земљама а план је да ускоро ово буде примарни извор ененргије.

-Очекује се да ће до 2025. године ауомобили, куће и друге врсте уређаја бити директно повезане путем интернета те да ће власник моћи давати разне наредбе и упутства увезивањем путем телефона.

О ВОЈНОЈ ИНДУСТРИЈИ У СВЕТУ НЕ ЖЕЛИМ НИ ДА ПРИЧАМ. Задњи напад на нафтна поља у Саудијској Арабији изведен је дроновима.

А ми радосни што набављамо репарирана ДВА хеликоптера и још  треба да будемо презадовољни што ће нас коштати „само“ 65 милиона марака.

Реално, за чије бабе здравља нам треба хеликоптер кад нам и Оружане снаге не служе ни за шта?!? Ал` треба пратити комшилук па макар цркли од глади. Нема везе што неће користити ничему, само дај да и ми купимо нешто. Прћо набавио од тетка Волође нове играчке за своју војску а и ови коцкасти накуповали себи НАТО опреме па босански зељови ВИДЕЛИ ДА СЕ КОЊИ КУЈУ ПА И ОНИ ДИГЛИ НОГУ!

Ал` ко нам је крив кад у врху државе имамо зељове који арче народне паре на репариране хеликоптере и којима је још увек епохално откриће фиксни телефон. Све остале новотарије за њих су само саставни део сценарија СФ филмова.

MD MONTEL