BiH kupuje dva višenamenska helikoptera iz Amerike

KOLUBARA Brčko

Kada pročitate ovakav naslov dođe vam da kažete BRAVO, EKSKLUZIVA! Al` šipak bato moj. Ova informacija je ZA BOGU PLAKATI!!!

Helikopteri koje će BiH nabaviti su modernizovani „UH-1 Hjui“ iz viška američke vojske, odnosno stare mašine na koje se ugrađuju elementi sa „Belovog” modela 212 koji se u policijskoj helikopterskoj eskadrili Srbije koristio 39 godina.

Da zlo bude veće, od dosadašnjih ukupno 12 raznoraznih helikopterčića koji se nalaze na stanju Oružanih snaga BiH, samo su DVA “JEDVA” UPOTREBLJIVA. Ta dva imaju „OBAVEZNU“ proceduru salevanje strave pilota pre poletanja i nakon sletanja.  

Još kad stignu i ova dva reparirana „Hjui“ helikoptera, Oružane snage ima da budu vodeće u regionu. Ponos BH vazdušnog prostora za koji će BiH potrošiti čak 65 miliona maraka (zato rudari nemaju ni `leba da jedu).

Da se čovek prekrsti i levom i desnom rukom!

Slušam prijatelja koji za nekoliko dana ide poslovno u Kinu i kaže da će, jedan deo puta kroz Kinu, putovati vozom koji juri 350 km/č. Ne bi me iznenadilo ako se iz Kine vrati i kaže mi kako se Kinezi uveliko teleportuju.

Svet je odavno toliko napredovao da je to čudo jedno. Evo nekih manjih „čuda“ koja se upražnjavaju u svetu a koja kod nas nisu ni u razmatranju:

-3D printeri osvajaju svet. Čak govore da će ovako nešto vrlo brzo biti sastavni deo svakog domaćinstva.

-U genetici odavno vidimo napretke koji će u najbližoj budućnosti, kada govorimo o zdravlju ljudi, promeniti svet.

-Solarne ploče već su uveliko prisutne u mnogim zemljama a plan je da uskoro ovo bude primarni izvor enenrgije.

-Očekuje se da će do 2025. godine auomobili, kuće i druge vrste uređaja biti direktno povezane putem interneta te da će vlasnik moći davati razne naredbe i uputstva uvezivanjem putem telefona.

O VOJNOJ INDUSTRIJI U SVETU NE ŽELIM NI DA PRIČAM. Zadnji napad na naftna polja u Saudijskoj Arabiji izveden je dronovima.

A mi radosni što nabavljamo reparirana DVA helikoptera i još  treba da budemo prezadovoljni što će nas koštati „samo“ 65 miliona maraka.

Realno, za čije babe zdravlja nam treba helikopter kad nam i Oružane snage ne služe ni za šta?!? Al` treba pratiti komšiluk pa makar crkli od gladi. Nema veze što neće koristiti ničemu, samo daj da i mi kupimo nešto. Prćo nabavio od tetka Volođe nove igračke za svoju vojsku a i ovi kockasti nakupovali sebi NATO opreme pa bosanski zeljovi VIDELI DA SE KONJI KUJU PA I ONI DIGLI NOGU!

Al` ko nam je kriv kad u vrhu države imamo zeljove koji arče narodne pare na reparirane helikoptere i kojima je još uvek epohalno otkriće fiksni telefon. Sve ostale novotarije za njih su samo sastavni deo scenarija SF filmova.

MD MONTEL