Викенд без пријављених кривичних дјела

JP Putevi Brcko

Током извјештајног периода (викенда) нису забиљежене пријаве грађана које би садржавале битна обиљежја кривичног дјела.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– Припадници Полиције су у наведеном временском периоду обезбједили све вјерске, културне, спортске, традиционалне и друге јавне скупове који су одржани у дистрикту и исти су протекли безбједно.

– Поступајући по пријавама грађана, због нарушавања јавног реда, Полиција је у складу са Законом о прекршајима Брчко дистиркта БиХ и Законом о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ , лишила слободе лице са иницијалима Ђж.Ш. рођен 1973. године, а због почињених прекршаја из члана 4 (дрско понашање) и члана 8 (Ометање вршења службених послова и задатака). Против именованог, је поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка Основном суду Брчко дистиркта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

– У извјештајном периоду припадници Полиције извршили су увиђај у једној саобраћајној незгоди у којој је једно лице задобило лаке тјелесне повреде.

– Током контроле возила и возача у саобраћају, припадници Полиције су из саобраћаја искључили двадесет возача и возила, гдје је код осам возача контролом утврђено да возилима управљају под утицајем алкохола, у осам случајева утврђено је да лица управљају возилима прије стицања права на управљање, док је у четири случаја утврђено да возачи управљају возилима којима је истекла важност регистрације.

MD MONTEL