Припремите димњаке за нову грејну сезону

Kolubara

Иако грејна сезона још увијек није званично почела из Професионалне ватрогасне јединице позивају становнике Брчко дистрикта да на вријеме припреме своје димњаке и друга грејна тијела за употребу, како би се предуприједило избијање пожара.

„На почетку грејне сезоне прошле године у прва три мјесеца смо интервенисали скоро тридесет пута због пожара на димњацима, те се надамо да ће грађани овог пута бити одговорнији и на вријеме провјерити димњаке и системе за гријање,“ казао је Сенад Камењашевић, командир Професионалне ватрогасне јединице у Брчком.

Познати брчански димњачар Јадранко Ђурић истиче да је нажалост свијест грађана тешко промијенити кад је у питању припрема димњака за грејну сезону јер још увијек се мали број Брчака одлучује да сваке године чисти димњаке и одржава грејне системе.

“Многи нису ни свјесни да само за три минуте у пожару могу изгубити све оно што су цијели живот стицали, а на неочишћеним димњацима најлакше долази до пожара” каже Ђурић.

Цијена чишћења димњака на индувидуалним стамбеним објектима у граду је 25 КМ док је у руралним подручјима дистрикта нешто мало виша од тога.

Извор: РадиоБрчко

MD MONTEL