Неле Карајлић написао наставак „Солунске 28“

JP Putevi Brcko

У њој приповиједа о свему ономе што је снашло станаре те улице током њемачке окупације у Другом свјетском рату

У продаји је други том  трилогије Доктора Нелета Карајлића „Солунска 28 – о пријатељству и издаји“ („Лагуна“), који приповиједа о свему ономе што је снашло станаре Солунске 28 током њемачке окупације у Другом свјетском рату, а главна личност је једна жена коју је судбина казнила оставивши је у животу, а она побиједила љубављу.

– Ово је прича о једном јутру које је промијенило све, прича о једном граду, рањеном, осакаћеном и пониженом граду који се подиже из пепела, вјером у себе – казао је Карајлић и додао да је то прича о једном мушкарцу, превареном, изданом, остављеном од пријатеља, слијепом од жеље за осветом, мушкарцу који спасава душу праштањем. – Ово је прича о једној голготи послије које, као и послије сваке голготе, дође воскрсење, али је прича о музици, о њеној тајанственој моћи, о томе како слијепима даје вид, онима у рају спокој, а онима у паклу утјеху.

Прво дружење са Нелетом уз промоцију књиге и мини-концерт, заказано је за 1. октобар од 18 сати у Студентском културном центру у Београду. Ово је његова трећа књига, послије аутобиографије „Фајронт у Сарајеву“ и романа „Солунска 28 – о новцу и страстима“, за коју је добио награду „Мома Капор“.

Извор: новости.рс

MD MONTEL