Операција Кино стиже у Брчко

JP Putevi Brcko

Омладински центар „Вермонт“ и ове године учествује у организовању Операције кино.

Операција кино, путујуће кино Обала Арт Центра у сaрадњи са Сарајево Филм Фестивалом, изван фестивалских датума и с истом квалитетом програма и продукције, публици широм градова у Босни и Херцеговини нуди искуство гледања фестивалских филмова! И све то уз бесплатан улаз за посјетиоце.

Идући сусрет својој публици, Операција кино овог мјесеца наставља турнеју и долази у Грачаницу, Сребреник, Градачац, Бијељину и Брчко са награђиваним филмовима “Хладни рат“ Павела Павликовског и “Моје невјероватно љето са Тес“ Stevena Wouterlooda.

Операција кино се одвија у партнерству са Амбасадом Швицарске у Босни и Херцеговини и дм
дрогерие маркт Босна и Херцеговина. Филм „Хладни рат“ (Cold War) Павел Павликовског, овогодишњег добитника Почасног Срца Сарајева 25. Сарајево Филм Фестивала, награђен је за најбољу режију на фестивалу у Кану 2018. године и уз огроман интерес публике свечано је отворио прошлогодишњи, 24. Сарајево Филм Фестивал.

Павликовски је 2015. освојио Осцара за најбољи страни филм за филм “Ида”, који је прије тога приказан на 20. Сарајеву Филм Фестивалу и одушевио публику. „Моје невјероватно љето са Тес“ (My Extraordinary Summer With Tess), дебитантски дугометражни филм низоземског редатеља Stevena Wouterlooda, приказан је на овогодишњем, 25. Сарајево Филм Фестивалу гдје га је публика у Дјечјијем програму прогласила најбољим. Темељен на награђиваном роману Ана Волц, омиљеног холандског писца за младе, овај је филм добитник специјалног признања жирија програма Generation Kplus овогодишњег Берлиналеа. Филм је добитник међународне Емми Кидс награде и награде на Торонто Кидс Инт. Филм Фестивалу.

Брчко
29.09. у 21:00 ХЛАДНИ РАТ
30.09. у 21:00 МОЈЕ НЕВЈЕРОВАТНО ЉЕТО СА ТЕС
Трг правде / Кино сала Градског омладинског центра

О ФИЛМОВИМА:

ХЛАДНИ РАТ / COLD WAR
Павел Павликовски
Пољска, Француска, Велика Британија, 2018, 82 мин.
Улоге: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc

Филм ХЛАДНИ РАТ говори о страственој љубавној причи између двоје људи који се због различитог поријекла и темперамента на први поглед чине неспојивима, али су ипак судбински
предоређени једно за друго.

МОЈЕ НЕВЈЕРОВАТНО ЉЕТО СА ТЕС / MY EXTRAORDINARY SUMMER WITH TESS
Steven Wouterlood

Холандија, Њемачка, 2019, 84 мин.

Улоге: Jennifer Hoffman, Guido Pollemans, Hans Dagelet
Породична драма која, истражујући продичне односе, наглашава важност међусобне људске повезаности. Бави се односом дјечака који се припрема за оно најгоре и дјевојчице која му помаже да пронађе најбоље у себи. Магазин Variety овај је филм прогласио једним од 10 европских филмова који се морају погледати.

Због временских услова, Операција Кино се одржава у Градском Омладинском Центру, тачније Кино сали 29.09. и 30.09.2019. године.

MD MONTEL