Тродневно обиљежавање Свјетског дана туризма у Брчком

JP Putevi Brcko

У организацији Службе за туризам Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, која дјелује у саставу Одјељења за привредни развој, спорт и културу, данас је у Брчком у поводу Свјетског дана туризма одржан округли сто о значају и пословним могућностима у туризму.

Шеф Владине Службе за туризам Александар Ђурић рекао је да су на округлом столу еминентни стручњаци присутним угоститељима и хотелијерима, као и ученицима Економске школе – смијер угоститељство и туризам, говорили о актуелним и савременим тенденцијама у глобалном туристичком кретању, као и нове могућности за развој туризма на подручју Брчко дистрикта БиХ.

„Брчко дистрикт БиХ организованим едукацијама кроз партнерство са хотелијерима и младим ученицима прави један снажан ресурс и за људски потенцијал у погледу даљњег развијања туризма. Данас смо чули нешто ново што ће отворити могућности да кандидујемо неке потенцијале Дистрикта који нису довољно развијени и да у складу с тим, можда закључцима, Влади Брчко дистрикта БиХ препоручимо и неке акционе планове”, рекао је Ђурић.

 

Данијела Орлић, оснивач школе комуникацијских вјештина „Арете” из Бање Луке, у својој презентацији дала је приједлоге за конкретизацију туристичких потенцијала Брчког и дала приједлоге како туристички имиџ града подићи на виши ниво.

„Презентовани су и свјетски трендови, шта је оно што обиљежава један град, шта је емоционално брендирање, пословно брендирање једног града и сл. С иницијативом Удружења хотелијера и ресторатера и с иницијативом Владе Брчко дистрикта БиХ покушаћемо подићи Брчко на један нови и виши ниво како би се у коначници уједно отворила и нова радна мјеста, истовремено привлачећи туристе”, казала је Орлић.

Шеф Службе за туризам Александар Ђурић након уводног обраћања присутне је подсјетио да ће обиљежавање Свјетског дана туризма трајати три дана. Другог дана, у петак 27.09.2019. године, предвиђено је анкетирање грађана и дијељење промотивних материјала на Тргу Младих, тачније испред Градске галерије. Задњег дана обиљежавања Свјетског дана туризма у Брчком биће организована обука за угоститељске и туристичке раднике, коју ће да реализује Удружење хотелијера и ресторатера Брчко дистрикта БиХ.

Извор: брцкоданас

MD MONTEL