Електрични тротинети постали атракција у граду Бијељина

Kolubara

На улицама Бијељине овога љета су се по први пут као учесници у саобраћају појавили електрични тротинети, а један од власника овог необичног возила за ИнфоБијељина каже да га вози свакодневно и да је коначно пронашао рјешење за гужве у вријеме када иде и враћа се са посла.

„Раније сам у ауту у вријеме највеће гужве знао губити драгоцјено вријеме и нервирати се. Сада тога нема, без икаквог нервирања за планирано вријеме стижем на одредиште, не размишљам о паркингу и безбиједно учествујем у саобраћају јер поштујем правила“, каже наш саговорник.

Он наводи да примјећује да се људи окрећу, свирају му, али није имао непријатности осим неких добацивања да би требало да вози по тротоару, а не коловозу.

Каже да му често добацују и да „јури 30 на сат“ парафразирајући реплику из нашег култног филма.

„Заправо истина је да јурим 25 километара на сат“, каже кроз осмијех овај млади Семберац додајући да осим што је економична, ова вожња је и пријатна јер сте на свјежем ваздуху и није вам вруће.

На питање ИнфоБијељина како се пуне и колико може прећи једним пуњењем овај необични возач каже да користи стандардни УСБ пуњач.

„Једним пуњењем могу прећи око 20 километара, а у случају да останем без батерије могу га даље возити као обичан тротинет, али то ми се још није догодило“, каже наш саговорник.

Податак о томе колико људи у Бијељини користи е-тротинет за градску вожњу нема јер су непрепознатљиви у закону, а тешко је доћи и до података о њиховој продаји на овом подручју, јер се куповина обавља углавном онлине.

Једини податак до кога смо дошли јесте цијена изнајмљивања електричног тротинета.

„За пола сата вожње морате издвојити шест КМ, а за сат времена 10 КМ. Планирамо постављање три станице, и то једна у центру, те у насељима „Пет језера“ и „Интергај“, навели су за ИнфоБијељина у фирми „РентАБијељина“ која се бави изнајмљивањем тротинета.

Додају и да ће увести вожњу од локације до локације, а она ће коштати 2 КМ, коју упоређују са цијеном вожње таксијем.

Имаге маy цонтаин: оне ор море пеопле, пеопле wалкинг, схоес, плант анд оутдоор

Засад је ово еколошко превозно средство само атракција у Бијељини, али није искључено да би за неколико година слично као у неким већим градовима у комшилику могло доживјети експанзију што би наложило и дефинисање правила којих сада нема.

Извор: ИнфоБијељина

MD MONTEL