Србија шампион Европе!

Kolubara
Одбојкашка репрезентација Србије нови је шампион Европе. У великом финалу у Паризу Србија је савладала селекцију Словеније (3:1).
По сетовима је било 19:25, 25: 16, 25:18, 25:20.

Изабраници селектора Слободана Ковача суверено су освојили „стари континент“, јер су остварили девет побједа из исто толико мечева.

Препуна дворана „Берси“ у којој се нашло 15.000 навијача свједочила је још једном тријумфу српских одбојкаша, који иако су препустили први сет, чини се нити једног тренутка нису посумњали да могу до преокрета и злата.

Три наредна сета била су прави одговор на агресивну игре Словеније, сијевало је са свих страна, Атанасијевић, Ковачевић, Петрић, Лисинац, Јововић, Подрашчанин….одржали су час одбојке „јанезима“. Широка лепеза сјајних поена, асова, блокова, спектакуларних одбрана, напада из друге линије, све смо то видјели од Србије у финалном мечу.

Србија, тако у овом тренутку, и у мушкој и у женској конкуренцији актуелни шампион Европе! „Орлови“ су раширили крила и сада се права експанзија очекује на Олимпијским играма у Токију.

Србији је ово треће злато са Европских шампионата из четири финала, док Словенија поред вечерашњег сребра, исти успјех има остварен и 2015. године.

Подсјећамо да је Словенија у дворани „Стожице“ у Љубљани у првом полуфиналу савладала Пољску (3:1), док је Србија у „лудом“ мечу била боља од Француза (3:2). У мечу за треће мјесто Пољска је згромила деморалисане Французе са 3:0.

Извор: РТРС

MD MONTEL