Амел Тука освојио сребро на Свјетском првенству у Дохи

JP Putevi Brcko

Амел Тука, најбољи атлетичар Босне и Херцеговине, заузео је друго мјесто у финалу Свјетског атлетског првенству које се одржава у Дохи.

Бх. представник је са временом 1:43,47 осигурао медаљу на Свјетском атлетском првенству у трци на 800 метара, а ово је уједно и највећи успјех бх. атлетике.

Након освојене бронзе у Пекингу 2015. године Тука је Босни и Херцеговини донио и друго одличје са завршнице великих такмичења.

Прво мјесто је освојио Американац Донаван Бразиер с временом 1:42:34, док је трећи био Фергусон Цхеруиyот Ротицх с временом 1:43.82.

У полуфиналној трци Тука је био први са временом 1:45.63, а занимљиво је да би с тим временом у Пекингу прије четири године био златни. У Пекингу прије четири године побиједио је Давид Рудисха којег нема због повреде, а управо је он власник свјетског рекорда с временом 1:40.91.

Када је ова сезона у питању Тука је из трке у трку подизао форму, а и сам је најавио да ће врхунац бити управо у Дохи. Од финалиста Тука има треће најбоље вријеме сезоне и најбоље вријеме каријере. Оба резултата остварио је на трци Дијамантске лиге у Монаку.

Извор: Независне

MD MONTEL