Брчко и Видовданска трка следеће године домаћин Балканијаде

Kolubara

Након што смо прошле године, по многима одлично организовали пилот такмичење Балкан10К, конгрес АБАФ који је засиједао у Дохи је одлучио да се на основу тог искуства успостави стални балкански шампионат на 10 км, и да то крене управо из Брчког, саопштио је данас Управни одбор Видовданске трке у Брчком.

“У име организатора 1. Балканијаде на 10 км хвала представницима свих националних савеза који су у нама, који смо се највише и борили да ова дисциплина буде официјелно такмичење, указали огромно повјерење.

Настојаћемо да 27. јуна 2020. у Брчко у најјачим саставима дођу репрезентације свих двадесет чланица АБАФ и да истовремено Видовданска трка испуни услове за Сребрни лебл ИААФ.

Истовремено честитамо Аустријском атлетском савезу који је постао нова, 21. чланица Балканске атлетске федерације.

Босну и Херцеговину на Конгресу представљају генерални секретар АС БиХ Мишо Педало и предсједник АС БиХ проф. др Горан Бошњак.

Ово је велика вијест и за АС БиХ, цјелокупан спорт у БиХ, а посебно за град Брчко који се у свјетским атлетским круговима већ профилисао као једна од глобално пожељних спортских, посебно атлетских дестинација”, каже се на крају саопштења Управног одбора Видовданске трке у Брчком.

Извор: Радио Брчко

MD MONTEL