Неколико хиљада људи дочекало одбојкаше у Београду

JP Putevi Brcko

Неколико хиљада навијача поздравило је синоћ испред Скупштине Београда одбојкаше Србије и са њима прославило освајање златне медаље на Европском првенству у Паризу.

„Бити вечерас овде пред вама је велика част, сан свих нас овде од када смо узели лопту у руке и почели да се бавимо спортом. Данас смо пре свега због вас који сте нам слали енергију и подршку. Неизмерно вам хвала. Ово је наш поклон вама“, рекао је капитен Немања Петрић.

Одбојкаши и чланови стручног штаба појединачно су излазили на балкон, а окупљени навијачи су их поздрављали аплаузима и овацијама.

„Са овим момцима је све могуће, не само на кров Европе, него и више од тога. Очекујте нас поново овде“, додао је Петрић.

Одбојкашка репрезентација Србије јуче је освојила европску титулу, пошто је у финалу у Паризу победила Словенију са 3:1.

„Мислим да смо урадили једну велику ствар чим је оволико људи дошло да буде овде и да са нама прослави европску титулу. Трудићемо се да будемо још бољи“, рекао је селекотор Слободан Ковач.

После представљања екипе интонирана је химна Србије, коју су чланови репрезентације и навијачи заједно отпевали.

Најкориснији играч Европског првенства Урош Ковачевић захвалио се навијачима, саиграчима и стручном штабу на подршци.

Коректор Александар Атанасијевић казао је да је екипа од почетка веровала у освајање златног одличја.

„Од почетка смо веровали. Иза нас је било месец дана пакла и напорног рада, али знали смо да је циљ вреднији од свега. Хвала саиграчима и стручном штабу. Хвала и вама, надам се да се видимо ускоро“, казао је Атанасијевић.

Златну медаљу освојили су Вук Тодоровић, Лазар Ћировић, Александар Околић, Дражен Лубурић, Петар Крсмановић, Марко Ивовић, Никола Пековић, Невен Мајсторовић, Марко Подрашчанин, Никола Јововић, Срећко Лисинац, Александар Атанасијевић, Урош Ковачевић и Немања Петрић, предвођени селектором Слободаном Ковачом.

Извор: бета/видео: србининфо

MD MONTEL