Успешан наступ АК „CROSS“ у Бања Луци

JP Putevi Brcko

Атлетски клуб „CROSS“ из Брчког наступио је претходног викенда у Бања Луци на такмичењу Републике Српске за цицибане и млађе јуниоре и јуниорке где је домаћин био АК „Борац“.

На првенству, АК „CROSS“ је повео својих 30 чланова који су се такмичили у дисциплинама кратког и дугог спринта, трчање на дуге пруге, скок у даљ, скок у вис, бацање кугле, бацање копља, бацање лоптице, штафете. Златна медаља у дисциплини кугла и лоптица припала је Ањи Стевић док је Огњен Симикић у скоку у вис освојио злато, а у скоку у даљ бронзу те се окитио и сребром за штафету 4×50.

И остали чланови имали су успешан наступ: У дисциплини бацање лоптице Алексеј Јовановић освојио је бронзану медаљу а Петар Новаковић сребро. Миа Цвијановић у бацању кугле окиила се сребрном медаљом а Дајана Дроцић бронзаном. Штафете 4×50: Бењамин Кадрић, Аднан Левић, Огњен Симикић, Слободан Ерлетић сребрне медаље. Кристина Тркуља бацање копља златна медаља. Данис Авдић скок у даљ бронзана медаља. Аднан Левић бронзана медаља бацање кугле. Марина Миљанић, Енида Чандић Јелена Ђурић, Ксенија Зонић, бронзане медаље у штафети 4×50м. Укупно 19 медаља за АК „CROSS“ а највише је број медаља донио је Огњен Симикић.

Остали такмичари који су учествовали под заставом АК „CROSS“ а нису окићени медаљама иако су се одлично показали на борилиштима и заслужују да се и њихово име спомене а то су: Амар Терзић, Саед Шахин, Владимир Малеш, Николај Станић, Бењамин Топчагић, Марија Тркуља, Лара Стјепановић, Теодора Богићевић, Милица Миљанић, Ајла Шахин, Дајана Мијатовић, Сара Суботић, Данијела Перић, „Оно што нас очекује у даљем периоду су два такмичења у крос трчању од којих је једно екипно, затим првенство РС за старије пионире и дворанска такмичења у Београду“ – рекао је један од тренера АК „CROSS“, Давор Тодоровић.

MD MONTEL