„РИБЉА ЧОРБА“ ОБЈАВЉУЈЕ 20. АЛБУМ: Дубравка у срцу и на омоту

JP Putevi Brcko

У издању „Сити рекордса“, после скоро седмогодишње дискографске паузе излази „Да тебе није“, са ликом супруге Боре Ђорђевића

ПРОСЛАВЉЕНИ бенд „Рибља чорба“ у понедељак 30. септембра, у издању „Сити рекордса“, после скоро седмогодишње дискографске паузе, објављује 20. студијски албум „Да тебе није“, који су обожаваоци жељно ишчекивали. На овом издању је 10 песама, плус бонус нумера „Ивица Дачић“.

Верним поклоницима бенда, пре свега редовним концертним посетиоцима, добар део материјала, заправо, и није нов. Најраније су се упознали с песмом „Од грешке до грешке“, коју је група изводила још на првим акустичним концертима „Чорба се чује и без струје“ 2014. године. Од тада им је позната и мелодија песме „Пасји живот“, која се првобитно звала „Волео сам те“, али је Бора, у међувремену, написао нови текст.

„Чорба“ већ неколико година изводи уживо „Отвори очи“, коју је написао најмлађи члан бенда, популарни Јоца Змај, пратећи вокал. Насловна „Да тебе није“ представљена је као најавни сингл пре две и по године, а једно време је у сет-листи била и „Смешан, грешан и погрешан“. Класичан рокенрол хит „Мистер перфект“ публика већ дуго пева на концертима заједно са бендом, а у репертоару је и „Последња“, нумера у коју се „Чорба“ највише узда.

Албум отвара жестока песма „Убијају рокенрол“ за коју је музику написао бас гитариста Миша Алексић, а фановима је, до изласка новог издања, непознаница била и песма „Сцена“. Нема сумње да ће посебну пажњу изазвати меланхолична балада „Крај“ којом завршава званичан део издања.

– Албум је више него добар – уверава за „Новости“ Бора.

– Снимали смо га две године, и сви у бенду смо пресрећни како звучи. За класичан звук „Рибље чорбе“ најзаслужнији су нажалост покојни продуцент Милан Поповић и Оливер Јовановић, код кога је снимљена већина песама. Такође смо захвални пријатељу Звонимиру Ђукићу Ђулету и продуценту Воји Аралици, који су се потрудили да насловна песма „Да тебе није“ звучи другачије од осталих, и да у старту буде хит.

На предњој слици албума је лик Ђорђевићеве супруге Дубравке Милаковић, са којом чувени фронтмен живи последњих година у Љубљани.

– Овај албум у потпуности посвећујем мојој жени, последњој и највећој љубави – Дубравки. Њен Бора – истакнуто је на омоту.

Заљубљени Ђорђевић је за наш лист додао:

– Размишљали смо да албум буде илустрован тетоважама. О мојој вољеној супрузи говоре скоро све песме на албуму, и да није ње, он не би ни постојао. Њој се највише свиђа „Пасји живот“, а мени „Последња“, јер је она заиста моја последња и највећа љубав.

Извор: Новости

MD MONTEL