У мјесту Приједор извршена провала у стан из истог отуђена веш машина

JP Putevi Brcko

Протеклог викенда, Полицији се обратила грађанка Брчког и пријавила да је од стране непознатог лица или више њих извршена провала у стан њене мајке у мјесту Приједор, Брчко дистрикт БиХ. Одмах по запримању пријаве, на лице мјеста изашли су полицијски службеници који су прикупљали потребна обавјештења и обавили увиђај. Увиђајним радњама констатовано је да је извршена провала у стан и да је из унутрашњости истог отуђена веш машина. С обзиром да постоје основи сумње да је почињено кривично дјело ”Тешка крађа” из члана 281.став 1. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ-а, полицијски службеници су предузели мјере и радње на проналаску извршиоца овог кривичног дјела и отуђеног предмета.

ЈАВНИ РЕД И МИР:
– Припадници Полиције су у наведеном временском периоду обезбједили све вјерске, културне, спортске, традиционалне и друге јавне скупове који су одржани у дистрикту и исти су протекли безбједно.
– Дана 06.10.2019. године, због нарушавања јавног реда, припадници Полиције су у складу са Законом о прекршајима Брчко дистрикта БиХ и Законом о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ, лишила слободе лице са иницијалима Р.К. рођен 1976. године, а због почињених прекршаја из члана 4 (дрско понашање) и члана 8 (Ометање вршења службених послова и задатака). Против
именованог, ће бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка Основном суду Брчко дистиркта БиХ.

САОБРАЋАЈ:
– У извјештајном периоду припадници Полиције су извршили увиђај у једној саобраћајној незгоди.
У овој саобраћајној незгоди констатована је материјална штета.
– Током контроле возила и возача у саобраћају, припадници Полиције су из саобраћаја искључили тридесет осам возача и возила, гдје је код двадесет седам возача, контролом, утврђено да возилима управљају под утицајем алкохола, у седам случајева утврђено је да лица управљају возилима прије стицања права на управљање, док је у четири случаја утврђено да возачи управљају возилима којима је истекла важност регистрације.

MD MONTEL